Ciutat Democràtica

Iniciatives ciutadanes

Volem difondre experiències realitzades per les entitats i per l’Ajuntament que promoguin els valors de la participació ciutadana i la bona governança a Barcelona, innovadores i que s’hagin portat a terme de forma eficient.

Els resultats d’aquest tipus d’experiències, vinculades a polítiques de l’entorn, tenen capacitat real d’incidir en les polítiques públiques locals i comporten conseqüències positives per a la democràcia participativa i la gestió local.

En aquest sentit, des del Comissionat per a la Participació Ciutadana i l’Associacionisme continuem vetllant per reconèixer les bones pràctiques que utilitzen les entitats per incentivar la participació ciutadana i enfortir l’associacionisme.

Fem Rambla

Fem Rambla

“Fem Rambla” són un grup d’entitats, associacions i de veïns i veïnes del barri que van impulsar un procés participatiu, obert i dinàmic perquè els veïns de Poblenou puguessin decidir el futur de la seva Rambla.

De Veí a Veí Barri de Sant Antoni

Ens expliquen alguns avis del barri, aquells i aquelles que han viscut a Sant Antoni quan encara s’anava a buscar la llet a la vaqueria, que en aquella època la gent era conscient de les dificultats dels seus veïns.

Caminem junts: procés d'unitat de l'escoltisme i el guiatge. Coneix, forma't i participa

Les tres associacions que formen la Federació Catalana de l'Escoltisme i Guiatge a Barcelona i que són les següents: Escoltes Catalans, Acció Escolta de Catalunya i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya reuneixen 65 agrupaments escoltes repartits...

Projecte Boca Radio. Una ràdio associativa, juvenil, comunitària i social

Boca Radio, com a projecte de l'Associació Juvenil d'Amics de la Ràdio a Horta - Guinardó s'ha basat en quatre pilars clars que esdevenen els temes que tracta el projecte. Joventut, Associacionisme, Micro-informació, ràdio com a eina social.

Associació de Veïns Sant Genís dels Agudells

Associació de veïns històricament referent de la lluita reivindicativa de millores pel barri viu una etapa d'estancament i apatia en la dinàmica participativa dels veïns per una politització de les juntes directives de l'associació. Aquest fet...

Aprenent a participar...participant !

Potenciar la transparència i la democràcia interna de l'associació per tal que les persones associades puguin incidir en el funcionament i el projecte de l'associació.El Pla de Participació de l'Entitat es planifica a partir d'una fase de diagnosi...

Agora i Heura. Escola d'Adults Verneda.

El Centre de Formació d'Adults La Verneda, situat al districte de Sant Mart de Barcelona, té el seu origen l’any 1978 quan veïns i veïnes reclamen un espai de formació de persones adultes. Al llarg de tots aquests anys ha estat un factor impulsor i...