Ciutat Democràtica

29/03/2017 - 11:01

El Consell de Turisme i Ciutat assumeix l’informe del Pla estratègic de turisme

Turisme. “Tenim un fenomen de turisme de masses, i encara som a temps de governar-lo”, ha declarat al Plenari el regidor d’Empresa i Turisme, Agustí Colom.

El Plenari del Consell de Turisme i Ciutat, celebrat aquest dimarts, 28 de març, ha tractat i assumit l’informe valoratiu del Pla estratègic de turisme 2016-2020. El fòrum aplega en el mateix espai de debat i diàleg tots els actors implicats en el turisme a Barcelona, agents públics i privats i la ciutadania.

El regidor de Empresa i Turisme, Agustí Colom, ha destacat: “La voluntat és que el Pla estratègic sigui actiu i evolucioni. Tenim un fenomen de turisme de masses, i encara som a temps de governar-lo, que els seus beneficis irradiïn el conjunt de la ciutat i de trobar l’equilibri entre els guanys i els impactes que el turisme genera.

El Consell de Turisme i Ciutat és un òrgan estable de participació ciutadana amb caràcter consultiu i assessor que està format per dotze experts i per representants dels grups municipals; de la Federació d’Associacions de Veïnes i Veïns de Barcelona (FAVB); de les associacions de veïns de la Sagrada Família, del Gòtic, de la Vila de Gràcia; de l’Associació de Veïns de l’Òstia; de l’Associació de Veïns i Amfitrions de Barcelona; de l’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (Apartur); de la Fundació Barcelona Promoció; de la Cambra de Comerç; del Gremi d’Hotels de Barcelona; de l’Associació Catalana d’Agències de Viatges Especialitzades; de la Fundació Barcelona Comerç; de la Unió d’Eixos Comercials Turístics Barcelona Oberta; de PIMEC Comerç; del Gremi de Restauració de Barcelona; de la Fundació Joan Miró, de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (Adetca); de la UGT Catalunya i CCOO de Catalunya; del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya i d’Ecologistes en Acció; de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya; del Consell de la Joventut de Barcelona; de l’Eix Comercial de Sant Andreu, l’Eix Comercial de Sarrià, Fem Sant Antoni i l’Eix Nou Barris; de l’Associació Amics de la Rambla; de Som Paral·lel; de la Coordinadora d’Associacions de Veïns i Entitats de les Corts; de l’Associació de Veïns i Veïnes del Coll-Vallcarca; de la Sindicatura de Greuges de Barcelona, i dels tècnics municipals.