Ciutat Democràtica

06/06/2017 - 13:47

Guardó a la transparència i la gestió eficient

Gestió pública. L’Ajuntament rep el premi Ferran Termes perquè aplica de forma pionera un model de càlcul que detalla amb claredat el cost real de tots els serveis municipals.

Reconeixement als esforços de l'Ajuntament per ser una administració clara i transparent. L'Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció (ACCID) ha atorgat a l'Administració municipal el premi Ferran Termes per la millora en transparència i gestió que suposa la posada en marxa, de forma pionera, del model de costos anomenat 'costos basats en l'activitat' (ABC, d'acord amb les sigles en anglès), que detalla el cost real dels serveis municipals de manera molt més eficient.

L’Ajuntament de Barcelona rebrà el guardó dijous, 8 de juny, en el marc del Vuitè Congrés de l’Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció, que tindrà lloc a la seu de l’escola de negocis IESE i reunirà prop de sis-cents professionals entre directius, emprenedors, acadèmics, professors, alumnes i professionals de la comptabilitat i la direcció empresarial.

El premi reconeix l’aposta de l’Ajuntament de Barcelona per aplicar el nou mètode de càlcul ABC (activity based costing), que permet donar dades dels serveis que rep el ciutadà de forma més eficient. El nou model té en compte els costos indirectes i totes les activitats i els serveis municipals realitzats a la ciutat. Per això, millora la transparència i el sistema de presa de decisions sobre inversions, polítiques o serveis.

Treball de recerca inèdit

El II Premi Ferran Termes es lliurarà al treball de recerca Els costos ABC a l’Administració pública: El cas de l’Ajuntament de Barcelona, de Carlos Vivas i Carlos Salanova, directors de Pressupostos i Política Municipal i de Serveis de Costos i Avaluació, respectivament, de l’Ajuntament.