Ciutat Democràtica

24/03/2015 - 11:17

L’Ajuntament de Barcelona premia un prototipus d’App que apropa a la ciutadania el valor de l’espai urbà de Barcelona

La proposta “Valora Bcn” obté el premi de la marató Apps4Transparency per al desenvolupament d’un prototipus d’app que millora l'eficiència en la gestió política i de serveis municipals i d'interès per a la ciutadania.

La proposta “Valora Bcn” obté el premi de la marató Apps4Transparency per al desenvolupament d’un prototipus d’app que millora l’eficiència en la gestió política i de serveis municipals i d’interès per a la ciutadania

El prototip “Valora Bcn” que apropa i sensibilitza els ciutadans i ciutadanes del cost de les infraestructures municipals així com del mobiliari urbà mitjançant les dades obertes que ofereix l’Ajuntament, presentat per l’equip #8, integrat per Dani Llimona Presa, Bertran Escolá Escrivá de Romaní i Vittore Vittorio EugenioTogliatti, ha guanyat el premi de la marató Apps4Transparency celebrada el dijous 19 de març a l’edifici Barcelona Growth Centre. L’equip guanyador ha rebut 2.500 euros. El jurat ha valorat aspectes com la viabilitat, el disseny, la innovació, la usabilitat, l’impacte en la ciutadania, o la presentació.

“Valora Bcn” funciona com a eina de participació ciutadana per conscienciar-la del preu real que té des d’una paperera del parc fins a una remodelació d’un edifici. L’usuari disposa d’aquestes dades mitjançant un mapa amb punts d’interès. Amb notificacions push i geolocalització, a partir de la categoria seleccionada, l’app envia una alerta al mòbil amb informació d’esdeveniments o obres municipals, entre d’altres exemples..

La marató ha tingut lloc dijous 19 de març de 9 a 20 hores, i ha inclòs la benvinguda i tramesa d’instruccions als desenvolupadors de prototipus, sessions d’orientació als equips participants a càrrec d’un equip de mentors integrat per tècnics municipals experts dades oberts i desenvolupament d’apps, la presentació de propostes al jurat a càrrec dels participants a l’Apps4Transparency i la consegüent i final cerimònia de lliurament del premi.

Trenta desenvolupadors de 14 equips diferents han participat a la marató d’aplicacions mòbils Apps4Transparency que ha convidat als desenvolupadors, dissenyadors, programadors i empreses del sector TIC a desenvolupar un prototipus d’aplicació mòbil per millorar l’eficiència en la gestió política a través de les dades obertes.  La cita esdevé una nova ocasió per facilitar respostes a necessitats de la ciutat, aportant innovacions i millores per al conjunt de la ciutadania, en aquest cas en temes de millora de la transparència.

La marató està impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, a través del Comissionat de Participació Ciutadana i Associacionisme, amb l’organització de Barcelona Digital Centre Tecnològic, en el marc de l’Appd4Bcn PRO i Mobile Community.

Actualment la ciutat de Barcelona disposa d’un conjunt d’eines i serveis a l’abast de la ciutadania a través del web Govern Obert  per donar a conèixer tota la seva activitat d’una manera clara, ordenada i entenedora.  En aquest sentit, l’objectiu és obrir el Govern buscant la col·laboració i la implicació ciutadana. La marató esdevé una ocasió per desenvolupar noves eines tecnològiques a l’abast dels ciutadans i ciutadanes en relació a la participació i transparència.

Aposta municipal per la transparència en la innovació i les noves tecnologies.