Ciutat Democràtica

04/07/2017 - 20:36

Millores per al transport públic interurbà

Mobilitat. Fins a 38 línies es beneficiaran d’un carril bus bidireccional exclusiu a la Meridiana que estalviarà fins a 8 minuts per viatge.

Fins a 38 línies d'autobús que connecten Barcelona amb el Vallès i la Catalunya central es beneficiaran d'un carril bus exclusiu bidireccional a l'avinguda Meridiana que estalviarà fins a 8 minuts per viatge. Els treballs es realitzaran en dues fases, a l'agost i al setembre.

L’objectiu de les actuacions a la Meridiana és doble. D’una banda, millorar el transport públic i oferir més arguments per utilitzar-lo en lloc del vehicle privat, i de l’altra, com a conseqüència, avançar cap a la transformació d’una de les vies amb més trànsit rodat de la ciutat en una via més amable i pacificada.

El carril bus d’ús exclusiu s’enllaçarà amb la fi del carril bus-VAO de la C-58 i s’allargarà fins a Fabra i Puig, alhora que els autobusos de la C-17 i la C-33 també hi podran accedir. En total, 38 línies de bus interurbà s’estalviaran fins a 8 minuts per trajecte, la qual cosa beneficiarà tota la gent veïna del Vallès i de la Catalunya central que treballa a Barcelona o la visita i que ve en bus. També les línies de bus que uneixen la ciutat amb la Universitat Autònoma i el centre penitenciari de Quatre Camins es veuran beneficiades.

Calendari

La primera fase dels treballs es farà a l’agost, i consistirà a pavimentar i repintar el nou carril bus des de la fi de la C-58, a l’altura del carrer de Rio de Janeiro, fins al passeig de Fabra i Puig. Al setembre, en la segona fase, i a l’altura de la Trinitat, es modificarà la senyalització pertinent perquè els autobusos provinents de la C-17 i la C-33 puguin utilitzar el nou carril bus.

Pacificació en curs

El nou carril bus serà la següent mesura implementada a la Meridiana, després de la millora dels espais de refugi a 22 passos de vianants de l’avinguda. Abans que acabi el tercer trimestre de l’any, a més, s’haurà ampliat la vorera de la cantonada mar-Llobregat de l’encreuament de la Meridiana amb Fabra i Puig, i abans de final d’any s’haurà enllestit el pas de vianants entre l’estació de Sant Andreu Arenal i el parc de Can Dragó.

La concreció de la transformació de la Meridiana s’ha dut a terme al llarg de 28 sessions celebrades amb el veïnat de banda i banda de l’avinguda i els col·lectius específics com dones, joves, gent gran, estrangers, persones amb diversitat funcional o comerciants. D’aquestes trobades s’han recollit les diverses necessitats i les propostes que ajudaran per a la presa de decisions a l’hora d’intervenir. Al setembre es decidirà quina proposta de transformació integral de l’avinguda es tirarà endavant.