Ciutat Democràtica

04/07/2017 - 17:32

Pas endavant per millorar la participació en línia

Contractació pública. Oberta la licitació per dissenyar i implementar millores al web decidim.barcelona garantint l’ús de codi obert i amb clàusules de contractació responsable.

La plataforma digital de participació ciutadana decidim.barcelona millorarà les seves funcionalitats seguint les propostes recollides durant el procés col·laboratiu que s'ha fet els darrers mesos. Per desenvolupar tècnicament aquestes millores, s'ha licitat un contracte de serveis de construcció i d'implantació destinat a empreses, cooperatives i professionals que treballin en codi obert.

Les millores que s’implementin a la plataforma de participació en línia decidim.barcelona pretenen facilitar-ne l’ús a la ciutadania. Aquesta nova evolució del portal s’ha definit a les sessions obertes i col·laboratives del procés #Metadecidim, un procés participatiu per dissenyar la plataforma. Entre les propostes de millora destaquen la creació d’un cercador i un espai de col·laboració. També s’incorporarà la possibilitat de fer un seguiment més detallat dels ordres del dia, els actes i les convocatòries i es potenciarà la usabilitat del formulari de creació de propostes.

Els plecs de la licitació inclouen, per primera vegada, clàusules per garantir la contractació responsable, les metodologies àgils i el treball col·laboratiu entre empreses, i obren la porta perquè les pimes i cooperatives puguin assolir el contracte.

En aquests moments decidim.barcelona té més de 26.000 participants i inclou 12 processos participatius, que sumen al voltant de 12.000 propostes, 19.000 comentaris, 670 trobades i 185.000 suports.

Amb les millores previstes, el Govern municipal vol afavorir encara més l’ús d’aquest servei digital per a la participació política, la deliberació, la intel·ligència col·lectiva i l’aprofitament de les capacitats que la tecnologia ofereix per resoldre els problemes de la ciutat. Tot això, sense afectar la seguretat i la privacitat de les dades de la ciutadania.