Ciutat Democràtica

Més accions de participació i col·laboració

Ens aquesta secció volem donar a conèixer algunes iniciatives que impulsen diversos departaments de l’Ajuntament i que tenen una participació important d’entitats i persones implicades. Aquestes accions són diferents entre si, però totes resulten molt valuoses per potenciar el compromís i la implicació dels ciutadans i ciutadanes en el desenvolupament col·lectiu.

Bancs del temps

La iniciativa del Bancs del Temps als barris de la ciutat vol donar resposta a la necessitat de generar xarxes socials, que propiciïn que la ciutadania es conegui, intercanviar coneixements o donar suport a les persones que viuen soles o tenen necessitats puntuals per cobrir.

 

 

Barcelona Espai

BCN[Espai] és un nou programa de l’ Ajuntament de Barcelona per contribuir a la difusió de les iniciatives que desenvolupen entitats solidàries, socials i culturals de la ciutat amb suport publicitari o de comunicació en funció de les necessitats i les característiques de cada campanya o activitat. Les entitats interessades en aquest suport ho poden sol·licitar a través d’un formulari disponible en el lloc web de BCN[Espai].

Camins escolars

Aquesta iniciativa pretén facilitar la mobilitat autònoma, segura i sostenible dels escolars a partir dels 8 anys i promoure, alhora, un compromís de participació de la comunitat. Això vol dir que la noia o el noi van sols o amb companys de diferents edats, a l'escola, pel parc, al casal o a fer esport, per l'itinerari que té les condicions de més seguretat i a peu.

Finestres de la Memòria

"Finestres de la memòria" és un projecte impulsat pel Centre Cultural La Casa Elizalde per recuperar la memòria històrica de la Dreta de l’Eixample i per reforçar la identitat del barri. El mitjà per aconseguir-ho és la creació d’un fons fotogràfic a partir de les imatges que puguin aportar els veïns, les institucions, les associacions, els comerciants, les escoles, etcètera. Complementàriament, s’organitzen activitats vinculades al projecte, com ara exposicions, conferències o tallers especialitzats.

Voluntariat Educatiu per a la lectura i per a fer els deures.

Aquesta campanya, impulsada per l'Institut d'Educació de l'Ajuntament de Barcelona, promou la dedicació voluntària de les persones majors d'edat per ajudar a fer els deures escolars a infants i joves de 3 a 16 anys de centres educatius de Barcelona sustentats amb fons públics, durant els caps de setmana a les biblioteques.