Ciutat Democràtica

Procés participatiu de l'Avinguda Icària

  • Icària

FASE I

L’Ajuntament de Barcelona i el Districte de Sant Martí, van convidar als veïns que viuen al barri de Diagonal Mar-Vila Olímpica, que són majors d’edat a participar en les votacions del procés participatiu "Projecte de Reurbanització de l’Avinguda Icària". Les paperetes i urnes per participar es trobaven al Casal de barri de la Vila Olímpica–Can Gili Nou, des del 24 de novembre fins el 12 de desembre

El resultat de les votacions es van donar a conèixer el passat 17 de desembre

Els veïns podien triar entre 4 opcions que es plantejaven per modificar la traçabilitat actual de l'avinguda Icària .Tres de les opcions; és a dir, totes excepte la que manté la fesomia actual de la via, donaven més protagonisme als vianants i hi preveien un carril bici segregat. A més , es donava l'opció de fer algun suggeriment al marge de les propostes presentades als veïns.

 

FASE II

Els resultats del procés que s’han fet públics el 17 de desembre son vinculants , i per tant, el projecte de remodelació més votat és el que es durà a terme. La intenció del consistori i del districte es que les obres es puguin iniciar en el proper mandat municipal.

Han participat en el procés 828 veïns, 533 (64,3%) voten mantenir el disseny actual de la via amb doble sentit de circulació per a vehicles. Es renovarà el paviment malmès i s’incorporarà un carril bici segregat. Aquesta opció ha estat “ enriquida” amb més de 200 aportacions dels veïns que van des de pavimentar amb rajoles enlloc d’asfalt, millorar la il•luminació de la Pèrgola o que es renovi el mobiliari urbà.

La opció que optava per reurbanitzar el tronc central i guanyar vorera ha obtingut 191 vots, i les opcions d’ampliar una de les dues voreres van recollir 82 i 32 vots respectivament.

 

 

Qui Lidera/ Dinamitza    Ajuntament de Barcelona : Districte de Sant Martí i Hàbitat Urbà i L’Associació de Veins Vila Olimpica

Fitxa del procés

Data d'inici:
24/11/2014
Data final:
24/12/2014
Àrees involucrades:
Barri de Diagonal Mar-Vila Olímpica
Entitats o organismes involucrats:
Ajuntament de Barcelona : Districte de Sant Martí i Hàbitat Urbà i l’Associació de Veins Vila Olimpica.
Web del procés:
Districte de Sant Martí

Documentació associada