Ciutat Democràtica

Cobertura de Sants

L'Ajuntament de Barcelona, mitjançant l'empresa municipal BIMSA, ha executat ja la cobertura de les vies de l'accés ferroviari a Sants i ha urbanitzat el carrer d’Antoni Capmany, en una primera fase d'obres. La segona fase implica executar la urbanització sobre d'aquesta cobertura, amb l'objectiu de guanyar un gran espai lliure i enjardinat sobre la plataforma ferroviària, afavorint la relació entre els barris a banda i banda d'aquesta gran infraestructura.

Per tal de debatre i treballar sobre aquest projecte, es va constituir una comissió de seguiment l'any 2004. Des de llavors, les principals associacions de veïns i veïnes i de comerciants de l'àmbit de les obres han estat treballant en la definició d'un projecte d'urbanització que transformi definitivament els barris de Sants, abordant el treball sobre diversos elements, com la mobilitat, l'espai públic o els usos de la cobertura, entre d'altres. Les properes fites per abordar són la tercera fase de l’execució de la modificació de planejament de l’àmbit així com completar la urbanització de la llosa i dels seus accessos.

 

Estructura participativa i agents implicats:

 

Formen part de la Comissió de Seguiment (reunió cada sis mesos):

Plataforma pel Soterrament de les vies, Centre Social de Sants, Comissió de Veïns de la Bordeta, Comissió de Veïns afectats per les obres de l’AVE, AVV d’Hostafrancs, AVV Badal-Brasil, AVV Joan Güell i Rodalies, , CEIP Barrufet, CEIP Cavall Bernat, AMPA Cavall Bernat, Esplai espurna, Centre excursionista de Sants, , Centre Catòlic de Sants. També participa en el procés un assessor tècnic veïnal.

 

Formen part del Grup de Treball (reunió cada dos mesos):

Centre Social de Sants, Comissió de Veïns de la Bordeta, AVV d’Hostafrancs, AVV Badal-Brasil, AVV Joan Güell i Rodalies.

 

També han estat implicades en el procés, sobretot en el treball sobre la urbanització de la cobertura:

CSOA Can Vies, Club d’amics del ferrocarril de Cornellà, Institut Municipal de Persones amb Discapacitat.

 

 

Fitxa del procés

Àrees involucrades:
Sants
Entitats o organismes involucrats:
Districte de Sants - Montjuïc, entitats de Sants.
Web del procés:
Passeig de Sants