Ciutat Democràtica

Paral•lel.

L’any 2010 l'Ajuntament de Barcelona impulsa un Pla de Millora i Revitalització del Paral·lel. Per tal d'implicar les entitats de l’entorn en la concreció i execució d’aquesta proposta, es va constituir una comissió de seguiment, amb l’objectiu de treballar i debatre sobre el seu contingut i replantejar-lo en tot allò que es considerés oportú.

L’any 2014 es constitueix l’actual Espai de Treball Compartit del Paral·lel, on es treballen els projectes vinculats al Paral•lel amb totes les entitats membres de l’antiga Comissió de Seguiment del Paral•lel i també representants d’altres col•lectius dels barris de l’entorn. És l’òrgan motor del procés participatiu per a la planificació integral de l’avinguda Paral•lel, que porta el nom de “Pensem en Paral·lel”.

S’hi inclouen la FAVB, l’Associació Pro Teatre Talia Olympia, els Geganters i grallers del Poble Sec, l’Associació de Veïns i Veïnes de La Satalia, l’Associació de Veïns i Veïnes de Sant Antoni, la Fundació El Molino, la Coordinadora d'Entitats Poble Sec, Fem Sant Antoni, el Centre d'Estudis Montjuïc, l’Eix comercial Raval, la Fundació Tot Raval, el SAC Sant Antoni, l’Associació Talia Olympia, l’Associació de Comerciants del Poble Sec, l’Eix Comercial Raval, entre d’altres.

 

 

Estructura participativa i agents implicats:

 

Espai de Treball Compartit: reunió cada dos mesos

Composició: entitats* i tècnics municipals, a més de l’entitat dinamitzadora

Membres de l’Espai de Treball Compartit:

FAVB, Associació Pro Teatre Talia Olympia, Geganters i grallers del Poble Sec, AAVV Satalia, AAVV Sant Antoni, Fundació El Molino, Coordinadora d'Entitats Poble Sec, Fem Sant Antoni, Centre d'estudis Montjüic, Eix comercial Raval, Fundació Tot Raval, SAC Sant Antoni Talia Olympia, Ass Comercinants PS, Eix Comercial Raval, Consell Cultura Tradicional PS, Grups Integrals Teatre, TEB-RavalNet, Eix Cultura Emergent CVl

 

Tallers temàtics

Composició: entitats*, veïnat i tècnics municipals, segons la temàtica, a més de l’entitat dinamitzadora

Entitats que han participat en els diversos tallers i reunions del procés de participació:

Associació de Veïns de Sant Antoni, FEM Sant Antoni, Associació Talia Olympia, Eix comercial Sant Antoni - Sant Antoni Comerç (SAC), Associació de Veïns del Raval, Fundació Tot Raval, TEB- RavalNet, Eix de Cultura Emergent de Ciutat Vella, Associació Institut de Promoció de la Cultura Popular (AIPCC), Associació Cultural Educativa i Social Operativa de Dones Pakistaneses (ACESOP), Museu Marítim de Barcelona, Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, Plataforma Som Paral·lel, Fundació El Molino, Unió de Veïns, Teatre La Vilella, Alerta Poble-sec, Unió d’AAVV PS, Fundació Joan Miró, Eix Cultura Emergent CV, Museu Marítim, Ass. Amics Santa Madrona, Comerciants Poble Sec, Eix Comercial Raval..

L’objectiu és promoure un procés de participació ciutadà entorn el Pla de Millora i Revitalització del Paral•lel que es va presentar públicament per l’Alcalde el 15 de març de 2013 al CCCB.
El 27 de març de 2012, al Casal de barri Folch i Torres del carrer de la Reina Amalia es va constiuir la Comissió de Seguiment del Paral•lel.
Hi eren presents representants de l’Ajuntament de Barcelona: Mobilitat, Promoció Econòmica, Hàbitat Urbà, Qualitat de Vida i Cultura i dels districtes de Ciutat Vella, Eixample i Sants-Montjuïc. Així com representants de la Fundació El Molino (FEM) i  del teixit associatiu de cada un dels tres barris: la Coordinadora d'Entitats, l’Associació de Comerciants i la Unió de Veïns del Poblesec; l’AV Sant Antoni i  Comerç Sant Antoni, i la Fundació Tot Raval i l’Eix Comercial Raval.
L’objectiu és promoure un procés de participació ciutadà entorn el Pla de Millora i Revitalització del Paral•lel que es va presentar públicament per l’Alcalde el 15 de març de 2013 al CCCB.


CRITERIS D’INTERVENCIÓ:

  •   Reforçar el caràcter singular del Paral•lel.
  •  Millorar la qualitat de l’espai públic.
  • Convertir un espai de frontera en un lloc de trobada de referència entre els 3 districtes que li són tangents
  •  Consolidar l’itinerari de les Arts Escèniques, de Montjuïc a Ciutat Vella
  •  Estimular l’activitat econòmica.
  •  Reactivar l’activitat teatral.
  • Promoure l’excel•lència en el disseny de les activitats que es facin.
  • Posar al dia l’avinguda mitjançant actuacions de manteniment i millora de l’espai públic.
  • Estimular els atractors urbans dels extrems (Fira i Drassanes)

- See more at: http://www.bcnparticipa.net/processos/detall.php?id=27#sthash.7QSR2990.dpuf

Fitxa del procés

Data d'inici:
27/03/2012
Àrees involucrades:
Districte de Ciutat Vella, Districte de l'Eixample, Districte de Sants- Montjuïc
Entitats o organismes involucrats:
Entitats, moviments socials de Poble-Sec, Sant Antoni i el Raval
Web del procés:
Pla Millora i Revitalització Paral·lel

Documentació associada