Ciutat Democràtica

Procés de reforma de la Rambla del Poble Nou

Eduard Freixedes, regidor del districte de Sant Martí i Carles Agustí, comissionat de Participació han explicat aquest matí la nova etapa del procés participatiu de la Rambla del Poblenou.

La consulta participativa sobre la Rambla del Poblenou inicia una nova etapa a partir de les comissions de seguiment de la reforma de la Rambla iniciades el juny del 2012. El govern municipal complint amb el seu compromís electoral de donar solució als problemes actuals de la Rambla del Poblenou va presentar el projecte de millora de la Rambla en el consell de barri de juny del 2012. En aquell consell es va acordar crear una comissió de seguiment de la reforma de la Rambla on hi han participat l’associació veinal, restauradors i restauradores, comerciants, entitats, artesans i artesanes, veïns i veïnes del barri. Des d’aquella primera comissió fins a l’actualitat s’han pres decisions sobre la ubicació dels quioscos, el trasllat del monument al Dr. Trueta o la ubicació del mercat d’artesans.

Des del districte de Sant Martí es continua amb el procés participatiu iniciant una nova etapa. Avui comença el procés “Parlem de la Rambla del Poblenou” on es debatrà i es votarà sobre temes diversos que responen a tres prioritats: els vetlladors, les futures obres al tram de la Rambla de Taulat fins al mar i el tipus de paviment que s’hi ha d’instal•lar. A més d’aquestes prioritats, també es podran tractar altres temes que vulgui debatre el veinat. Es duran a terme deu sessions amb diversos col•lectius i al finalitzar tot el procés participatiu es donarà a conèixer quin ha estat el resultat de les reunions i de les votacions sobre la reforma de la Rambla.  

Eduard Freixedes, regidor de Sant Martí ha declarat: “Recollim deu mirades diferents sobre la Rambla del Poblenou de manera que tots els col•lectius s’hi sentin representats. I ho fem amb una clara intenció: que ens serveixi per prendre decisions sobre la reforma futura de la Rambla”.

Carles Agustí, comissionat de Participació ha explicat quina és la metodologia que se seguirà a partir d’avui: “ amb aquest procés garantim el màxim de canals de participació possible, de manera presencial a través de deu sessions amb diferents col•lectius que es duran a terme a diferents equipaments i electrònicament, a través del web: "www.rambladecideix.cat”. El comissionat Agustí ha destacat que “les sessions presencials comptaran amb tècnics de participació que dinamitzaran les sessions i recolliran les votacions”.

El regidor Freixedes ha destacat que “després de les deu sessions presencials, de la participació via web i recollint el resultat de “Fem Rambla” es convocarà un consell de barri el mes de març del 2014 on farem el retorn de tot el procés de participació donant així resposta al nostre compromís de legislatura on una de les nostres prioritats és la reforma la Rambla del Poblenou”.

La Rambla del Poblenou és sens dubte el passeig més emblemàtic del barri del Poblenou que comença al parc del Clot i acaba al mar. És el punt de trobada de la vida cultural, social i comercial d’un barri que ha evolucionat molt però que ha conservat la seva essència. La Rambla creua de baix a dalt amb una combinació de formes rectes i circulars i té el seu equador al monument dedicat al Dr.Trueta. La Rambla del Poblenou és un dels grans atractius del barri i també del districte de Sant Martí, per als veïns, els barcelonins i els turistes.

 

Finalitza procés participatiu de la  Rambla del Poblenou

Amb la Jornada de Cloenda del passat dissabte dia 10 de maig al casal del Poblenou  ha finalitzat el procés de participació sobre la reforma urbanística a dur a terme en el tram comprés entre carrer Taulat i passeig Calvell de la rambla Poblenou

Des de la reunió del passat mes de febrer per a la remodelació del tram final de la Rambla Poblenou entre els veïns participants en els grups de treball Fem Rambla i  l’Alcalde de Barcelona, el projecte va entrar en la recta final del procés iniciat un any enrere i s’aprovà establir els mecanismes participatius necessaris per tal de concretar els diferents debats encara oberts amb la col·laboració del Districte de Sant Martí.

En els darrers mesos s’havien consensuat aspectes com el tram d’actuació , el mobiliari urbà, la il·luminació, els vetlladors, usos de l’espai públic, etc i l’objectiu principal de la sessió participativa del passat  dissabte  era consensuar aspectes que encara no estaven tancats. Concretament el paviment i arbrat de la Rambla en el tram entre c/ Taulat i passeig Calvell.

La Jornada ha permès arribar a un consens sobre el tipus d’arbrat i el tipus de paviment que s’instal·larà a la rambla del Poblenou; i ara, un cop assolit el consens, l’Ajuntament de Barcelona tirarà endavant el projecte executiu que permetrà iniciar les obres la propera tardor. Els veïns participants  van decidir que el paviment fos un aglomerat asfàltic polit i els arbres que es plantaran al passeig fossin aurons argentats (acer saccharium)

En aquesta sessió de cloenda,  es va comptar amb tècnics del districte de Sant Martí van detallar les diferents opcions viables, informant abastament de les seves  característiques,  i el treball participatiu ciutadà va ser dinamitzat per membres del  Grup de Treball Fem Rambla i tècnics de Participació que varen fer  l’esforç necessari per construir un consens en benefici del barri amb la participació de tots els sectors implicats, que  finalment ha  reeixit . 

Fitxa del procés

Data d'inici:
19/11/2013
Àrees involucrades:
Rambla de Poblenou
Entitats o organismes involucrats:
Districte de Sant Martí i entitats.
Web del procés:
La Rambla decideix...

Participa!

Anònim - 21/02/2014 14:00h.
Aquesta informació es propagandística i esbiaixada. Cal dir que aquest procés no hagués existit sense la protesta veïnal i el procés participatiu - aquest sí obert i transparent - de Fem Rambla. Un procés de dubtosa utilitat on es dilapiden 22.000 € de recursos de tota la ciutadania, mentre es va imposar un asfaltat de la Rambla que el veïnat no volia (i que va evitar a les rotondes) per tal d'estalviar diners de manteniment. Per cert, sembla que aquest 'estalvi' no està previst per a Passeig de Gràcia i allà tindran rajoles ben maques encara que s'hagin de mantenir...
Anònim - 15/04/2014 15:15h.
Que deixin els arbres i que no es posin a gastar cales on no fa falta. Que facin més escoles bressol