Ciutat Democràtica

Consulta sobre l'obertura en festius d'establiments comercials durant l'estiu

  • Banner comerços

L’Ajuntament de Barcelona va posar en marxa el 8 d’octubre un procés consultiu sobre l’obertura comercial els diumenges i festius d’estiu en la zona declarada turística de la ciutat que actualment inclou barris de Ciutat Vella, l'Eixample, Sants-Montjuïc, Gràcia i Sant Martí.

Amb la finalitat de cercar el màxim consens, l’objectiu del procés consultiu és recollir de manera pública i transparent la diversitat d’opinions a l’entorn d’aquest tema, ampliant el debat a altres col·lectius més enllà del propi sector comercial. Per aquest motiu, poden participar en la consulta no només associacions de comerciants, patronals, gremis, empreses i comerciants a títol individual, sinó també sindicats, associacions de consumidors, associacions veïnals, membres del Consell Ciutadà i, també, la ciutadania en general.

El procediment de consulta es fa via on line, a través d’una enquesta a la qual es podrà accedir des del web de Comerç i Consum de l’Ajuntament de Barcelona . També s’hi podrà accedir des del web La meva barcelona.

El procés es desenvoluparà en el seu conjunt durant 3 mesos, d’octubre a desembre. La fase d’enquesta on line ha tingut  una durada d’1 mes, desprès de la qual es publicaran els resultats de les aportacions rebudes que seran analitzades juntament amb els resultats d'altres informes i enquestes adreçats a la ciutadania i al sector comercial que periódicament encarrega la Direcció de Comerç i Consum de l'Ajuntament de Barcelona.

Tota la informació recopilada es presentarà posteriorment en una jornada que se celebrarà el mes de desembre i on es convidarà als actors participants del procés.

L’objectiu d’aquesta jornada és el de crear un espai de debat i reflexió per tal de cercar el màxim acord possible en l’obertura dels comerços durant els diumenges i festius de la temporada d’estiu. El procés finalitzarà amb l’articulació d’una proposta definitiva que seria aprovada en el Consell Plenari Municipa

Fitxa del procés

Data d'inici:
8/10/2015
Àrees involucrades:
Barcelona
Entitats o organismes involucrats:
Ajuntament de Barcelona